2015. szeptember 30., szerda

Utolsó műszak - Last Shift (2014)

Utolsó műszak - Last Shift (2014)


Rendezte: Anthony DiBlasi

A film Mafab adatlapja: Last Shift (2014)

Megtekintés: Egész kis pofás kísértetes horrorfilm.

Az alaptörténet úgy kezdődik, akár a John Carpenter klasszikus, a "13. rendőrőrs ostroma". Annyi a különbség, hogy itt zöldfülű rendőrünk (Juliana Harkavy) tényleg tök egyedül marad az állomáson és magányosan kell felvennie a harcot bármi ellen, ami ellenségesnek bizonyul. Pozitívumok, hogy egész jól épül fel a történet. Klisésségében is szórakoztató. A fényképezés nagyon szép, széles-vászon, ami sokat dob ezeken a B filmeken. A főszereplő tehetséges és csak néha tűnik logikátlannak amit látunk, de volt, hogy amire gondoltam, - pl. a rendőr fején a lyuk - simán bejött. Végig izgalmas a befejezés pedig nem rontja le a felépített másfél órát.
Negatívum, hogy néha az ijesztgetés öncélú, vagy túl direkt. Nem a szereplőnek szól, hanem a nézőnek. Pár kérdésre nem kapunk választ és hiányzik a megnyugtató lezárás.
Nem érzem a megtekintést elvesztegetett időnek, de azért, a lezárás miatt kicsit lerontja az eredetileg szánt pontszámot pár százalékkal.
A helyszínek jól vannak megválasztva, a trükkök elfogadhatóak. Van pár jól működő jelenet, ami meglepett. Amikor már azon agyaltam, miért nem ül ki a rendőrautóba,lám, pár másodperc múlva neki is eszébe jutott, és amikor rájöttem, hogy talán ott más lenne a film folytatása, tettek róla egy remek jelenetben, hogy mégse jusson ki. (Szerintem remekül lett megoldva az ajtóba lövés és a sérülés hiánya.)

Nem váltja meg a film a kísértetes műfajt, még véletlenül sem, viszont, amit tanult belőle, azzal jól kufárkodik. Hasonló filmeket, hasonló befejezéssel, láttunk már. Nem is kell nagyon messzire menni, hiszen 2012-ben hasonló alapra épült fel "A fekete ruhás nő - The Woman in Black" című remake vagy kicsit szélesebb környezetben a Silent Hill.
Amikor belebotlottam a trailerbe, tudtam, hogy ezt látni akarom. Azután megnéztem és nem kellett csalódnom, mert az elvárásaim sem voltak túl magasak. Viszont volt hangulata, ami nagyon fontos és a rendező és forgatókönyvírót dicséri, hogy végig feszes tempót diktáltak és jól használták ki a játékidőt és a helyszín adta lehetőségeket.


Jessica Loren (Juliana Harkavy) első estéjét tölti a bezárásra ítélt rendőrőrsön. Simán otthagyják egyedül, pedig a bizonyítékraktár kipakolása még hátravan. A lány nem nagyon izgatja magát, hogy egyedül kell végigülnie a következő órákat, egészen addig, míg az épület nem kezd bele egy pszichológiai hadviselésbe a lány ellen, mely kezdődik egy csöves érkezésével, majd fokozatosan durvul a helyzet. Hangok, titokzatos telefonhívások, mozgó tárgyak és emlékképek a múltból. Jessica félelmeit legyőzve próbál helyt állni és közben abban reménykedik, hogy egy éve meghalt apja halálával kapcsolatban is sikerül néhány választ kapnia, hiszen úgy tűnik, hogy a rendőr apuka halálával kapcsolatos események valahogy visszahatnak erre az éjszakára.

Harkavy korrekt választás és The Walking Dead rajongók ismerősként fognak vele találkozni, hiszen négy epizódban alakította Alisha karakterét.

A film innen letölthető: Last Shift 2014
Vagy innen: Utolsó műszak !

65%

CreepyShake véleménye: Last Shift

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide tessék írni, ha van mit: