2016. szeptember 2., péntek

R.I.P.: Elhunyt Jon Polito

R.I.P. Jon Polito

65 éves korában elhunyt Jon Polito a Coen fivérek egyik kedvenc színésze, aki főleg drámákban és komédiákban alakított karakter szerepeket.
Filmográfiája 217 munkánál állt meg, amelyben akad szinkronhang rajzfilmhez, tévéfilm és videojáték is bőven. Polito szinte az összes Coen filmben képviseltette magát kisebb-nagyobb szerepekben, ezeken kívül főleg B mozikban kapott mellékszerepeket, de becsúszott néha egy-egy komolyabb mozisiker is.

Viszonylag későn, 31 évesen kezdett a filmiparban dolgozni és mindjárt egy gengszter sorozatban, amely, mint műfaji leágazás, rendesen végigkísérte a pályáját. (1981 - Gengszter krónikák Mini sorozat)

Felsorolni is nehéz, mikben láthattad, de azért néhány címet a teljesség igénye nélkül leírnék:
Fegyvertelen, de veszélyes - Hegylakó - Rocketeer - A holló - A panamai szabó - A dicsőség zászlaja - Amerikai gengszter.

Ezen kívül rengeteg sorozat és mesefilm lett sokkal élvezhetőbb megjelenésével.

Kevesen tudták nálunk, hogy homoszexuális és 2000-ben összeházasodott egy férfivel, Darryl Armbrusterrel, aki szintén színész, bár közel sem volt olyan sikeres.

Isten önnel Mr. Polito!

Azt hiszem, az ön ügye végül lezárult, sajnos!


"Bármit elfogadtam, amit az élet ajánlott nekem. Nem voltam más, csak egy kurva. Színvonaltól függetlenül. Bármit bevállaltam!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide tessék írni, ha van mit: