2015. július 1., szerda

Bérhaverok - The Wedding Ringer (2015)

Bérhaverok - The Wedding Ringer (2015)


Rendezte: Jeremy Galerick

A film Mafab adatlapja: The Wedding Ringer (2015)

Megtekintés: Lassan már úgy sem lesz értékelhető vígjáték a mozikban, legalábbis az USA nem nagyon tesz lépéseket, hogy készítsen ilyesmit... szóval, akár ezt is választhatod a sok gyenge darab közül.

Az első, amivel mindjárt szpojlerezek is - nem mintha nagy szpojler lehetőség lenne egy középszerű komédiában - ,hogy valamiért manapság egyre nagyobb sikk, hogy a komédiákban legalább egy farkat premier plánban bemutassanak, ami néha a főszereplőé, máskor totál mellékesen van jelen és a farok valamilyen atrocitást szenved el a filmben. Nem tudom, melyik volt az első film, amelyik nagyjából öncélúan megmutatott egy "megkínzott" kukit, de valahol a "Keresd a nőt!" című blődli cipzárba ragadt herezacsijától lehet datálni. Talán...
Azóta pedig szinte nincs olyan felnőtt vígjáték, amely ne akarna némi szánalom vigyort kicsikarni, valami genitális poénnal.

Doug Harris (Josh Gad) két pozitívumot tud felmutatni: az egyik, hogy van egy munkája, amelyik lehetővé teszi neki, hogy akár 50 ezer dollárt is eltapsoljon egy tíz napos "Hogyan szerezzünk igaz barátokat!" maratonra, a másik, pedig, hogy bármilyen magának való lúzer - tűnik elsőre - képes volt egy viszonylag dögös csajszit kifogni feleség jelöltnek. Azután árnyalódik az egész.
Doug szülei ugyan már elmentek, ám arra nem nagyon van magyarázat, hogy miért is nincsenek barátai - később persze megtudjuk - akiket meghívhatna az esküvőre, arról már nem is beszélve, hogy legalább egy vőférjet illenék felmutatnia. Szerencsére az álmok hazájában minden hülyeségre van gyógyír vagy szolgáltatás, így lehet bérelni egy underground cégtől akár esküvői igaz barátokat. Doug-nak számít annyit leendő arája, hogy berendeljen egy egész falkányi jó barátot, hiszen egy nő életében az első esküvő örök élmény - bármilyen lesz a kimenetele később (Britney Spears alig három napos esküvője pl. igazán hosszú holtomiglan volt) - és a tökéletes képhez nem csak a lányos oldal által meghívott emberek tömege szükséges, hanem, hogy a férj oldala is képviselje magát. Elvégre, elvileg nem egy múlt nélküli robothoz megyünk.
Doug érzi is a nyomást és miután volt ismerősei sorra lemondanak a tisztségről, hogy nőhöz adják egykori vélt cimborájukat, nem marad más hátra, mint egy bérbarát applikáció, melyet Jimmy Callahan (Kevin Hart) prezentál.
Jimmy tehát nem kevés pénzt és egy ál-identitást is felvesz, Bic Mitchum képében, hogy Gretchen (Kaley Cuoco-Sweeting) hercegnői álmai valóra váljanak. (Teszem hozzá, mikor Gretchen majdnem bebuktatja Bic hamis névválasztását, akkor egészen remekül idézi meg a film a "Közönséges bűnözőket" és egy profán, de remek poénnal csapja le a feldobott labdát. Amin fel tudtam röhögni.

Kevin Hart mintha mostanában mindenhol ott lenne... Azért Eddie Murphy "bája" hiányzik belőle.

Szóval, a bérbarát brigád működésbe lép. Készülnek az kamu múltak, hamis fotók, komplett életeket építenek fel, hogy mire a nászinduló felcsendül, a fiúk a helyükre kerüljenek.
De vajon meddig mehetünk el, hogy mások rózsaszín porcukros álmait megvalósítsuk és mit teszünk meg, hogy a mi porcukros álmaink valósággá váljanak?
Ezért még egy kis tanulsággal is gazdagabbak leszünk.

A film sajnos nagyon kevés jó poént sorakoztat fel. Vagy mi lettünk kicsit immúnisak a Miló haverommal, de az első fél órában komolyan kezdtem azt gondolni, hogy nem fogjuk végignézni a filmet. Azután, mire kezdtük megkedvelni a karaktereket és izgulni a főszereplőért, a pofánkba tolták - képletese - a farkát, ami kétség kívül a film mélypontja. Innen már csak felfele tudott vezetni az út.
Persze néhány logikátlanság is jutott a filmbe, ami komédiánál annyira nem zavaró.
Kettőt kiemelnék azért:
Jimmy Callahan aranyszmoking programjában benn van az is, hogyha Doug az esküvő utáni hét éven belül elhalálozik, Jimmy egy búcsúztatót is összedob a srácnak, ennek ellenére, később már azt halljuk, hogy ha Bic karaktere bevált az esküvőn, három hónap múlva eljátsszák a halálát, hogy a menyasszonynak ne tűnjön fel, hogy a gyermekkori cimbora mégsem elég szerves része a férjuramnak... Üti egymást a kettő.
A másik, amikor az öregfiúk csapata kihívja egy "barátságos" rögbimeccsre a férjjelöltet és cimboráit, ahol azután nem sokat udvariaskodnak. Nos, ha a srácok tényleg ilyen elánnal vetnék bele magukat a sárba és küzdelembe, garantált, hogy magára az esküvőre mind mankókkal és toló kocsikkal érkeznének.


A film befejezése pedig előre borítékolható.
A csinos szöszi pl.
Viszont így legalább fejlődött a karakterünk és a film végére kemény tököt növesztett.
Jeremy Galerick első egész estés filmje nem kirívó, semmi extra. Csupán jól felmondja a leckét, amit az elmúlt tíz évben a mozis komédiákról tanult.

60%

Ha szeretnéd megnézni a filmet, itt kell szétnézned! Még ma!
Mellesleg ezen kívül is találsz elég csemegét az oldalon!

A Lost rajongóknak még egy belső poénra is futotta, a film utolsó mondatával!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide tessék írni, ha van mit: