2015. július 12., vasárnap

Blog: Egy feltört adatlap margójára

Nagyon szar dolog, amikor az ember facebook oldalát illetéktelenek csak úgy feltörik. Ez, hogy lehetséges?
Néha, elég, ha más is hozzáfér a géphez és a megfelelő helyen megkeresi a jelszót, amely listázva van és akár egy gombnyomásra előhozható.
Máskor, elég, ha rafkós az illető és simán kifigyeli a szerencsétlent, amikor beírja a kódját.
Meg van az, amikor erős a gyanú, hogy kurvára nem törtek fel semmit, de az adatlap mögött eleve egy gyökér bujkál, aki visszaél az anonimitással és kicsal idegenektől bármit.
A következő adatlap eleve gyanúra adhat okot, hiszen alig 26 ismerőssel, egy viszonylag fiatalkorú határát súroló fényképpel (amiből persze csak egy hozzáférhető az adatlapon, amíg nem jelöljük ismerősnek, így innen is védve) máris egy olyan facebook csoport tagról van szó, aki elvileg felnőtt tartalmat használó csoportba keveredett be. Egy amolyan vad vágyakat megosztó csoportba. Mondjuk, a csoport vezetőjének is felelőssége, hogy a csoportjába milyen szűrű szerint verbuvál tagokat. Pl. ha kéretlenül helyez oda be embereket, az sem etikus, vagy erejét fitogtatja, miközben egy dedós szintjét üti meg a helyesírása, az meg nevetségessé és hiteltelenné teszi az egész csoport működését.
Alanyunknak, elvileg feltörték az adatlapját, hogy egy órán belül valami provokálót tegyenek ki a nevében, majd egy órával később, ugyanolyan borzalmas helyesírással arra hivatkoznak, hogy sajnos feltörték az adatlapot és visszaéltek azzal, így csalva ki a jelentkezőktől ilyen-olyan kommenteket és kitudja még mit privátban. Elég kényelmes, nem igaz?
Beizgatjuk a célközönséget, majd kihátrálunk.
Oh, yeah!
Teszem hozzá, a helyesírás megegyező magyartalansága alapján arra merek következtetni, hogy szó sincs feltörésről - egy hacker aki számokon keresztül utasításokat ad és ért annyira a számítógéphez, hogy feltörje azt, általában nem arról híres, hogy egy nyolc éves szellemi szintjén képes használni a magyar nyelvet.

Szóval, ha már találtunk egy érdekes esetet, miért ne osszuk meg veletek, ha érdekel titeket ez a fajta téma?


A felső kép magáért beszél. Van egy állítólagos ifjú hölgy, akinek adatlapját feltörték és nevében feltettek egy vadító üzenetet. Erre a fiúk ugrottak és kb. egy óra múlva a hölgy adatlapján a következő üzenet jelent meg:


"Ne írjon senki, mer fel torték a facémat" - Milyen érdekes. Ahogyan az is, hogy ezek az anonim nethuszárok képtelenek, helyesen, egybe írni az olyan szavakat, mint "feltörték". Komolyan sportot űznek abból, hogy külön írják.
Azért azt is megkérdezem: Ha valaki feltöri egy hülye liba adatlapját és a nevében elkezd valamit, akkor miért tud a hülye liba egy órával később belépni és figyelmeztetni a kommentelőket? A hacker élvezete komolyan kimerült a feltörés után abban, hogy beírja a szexre invitáló felhívást, majd ennyi károkozás után kilép az oldalból, hogy az igazi tulajdonosnak legyen lehetősége a korrekcióra? Hagyjuk már...

1 megjegyzés:

  1. Az gyanús hogy 26 ismerőse van. Lejáratás gyanús, de akkor meg nem posztolta volna hogy feltörték..

    VálaszTörlés

Ide tessék írni, ha van mit: