2016. január 13., szerda

Odaát 1x3

Odaát 1x3

Dead in the Water - Magyar szinkron szerint: Fulladás (Halott a vízben)

Helyszín:
Lake Manitoc, Wisconsin

Történet:
A lecsapolás előtt álló tó környékén egy szellem vízbe fojtással kivégez néhány helybélit. A Wincester tesók igyekeznek megoldani a rejtélyt, ami kb. 30 évvel korábbra vezethető vissza és érinti a helyi seriff családját is.
Később kiderül, hogy egy valamikor a tóba véletlenül belefojtott kisfiú dühös szelleme kísérti azokat, akik meggyilkolták.
Veszélyben van a helyi seriff, Jake Devins (Daniel Hugh Kelly), annak lánya, Andrea (Amy Acker) és az unoka is, Lucas (Nico McEown)
A szellem neve Peter Sweeney (Aaron Rota) és 35 évvel korábban fulladt a tóba.
A történet végén a kisfiú gyilkosai megbűnhődnek, utoljára a seriff. Közben Dean kimenekíti a kis Lucas-t a vízből és bár nem pusztítják el Peter Sweeney szellemét, úgy látszik, a seriff halálával lezáródott az ügy.

Áldozatok:
- Korábban hatan haltak meg a tóban az elmúlt 35 évben, pl. Christopher Barr, a kis Lucas apja.
- Sophie Carlton (Amber Borycki) (2:20) A családi ház mögötti mólónál beúszik - olyan rángatódzó kézi-kamerás felvételben mutatják a színésznő arcát, hogy először azt hittem, hogy egy másik szereplő kamerázta le a karaktert és nem az operatőr. Egy vágással később azonban a fák közül mutatják a kislányt és egyedül van a stégen.
- Will Carlton (Troy Clare) (15:25) A házukban fullad bele a konyhai mosogatóba.
- Bill Carlton (Bruce Dawson) (24:40) Miután gyermekei meghaltak, bemegy a tóba egy csónakkal, amit a szellem ereje gyakorlatilag felöklel és a mélybe húz.
- Jake Devins seriff (37:59) Peter szelleme magával rántja a mélybe, miközben a többiek Lucas-t mentik ki a tóparton.

Álnevek, kamu bemutatkozások:
- Dean a Carlton családnál, miután bekopogtak, Ford és Hamill ügynökként (Szövetségi, vadvédelmi felügyelőség) mutatja be magukat. Az epizódban fontos szerepet játszik egy Lucas nevű kisfiú is, így együtt van a fél Star Wars brigád...

Érdekességek, kérdések:
- Amber Borycki még kisbabaként sírt egy járókában a "Gyilkos robotok - Runaways (1984)" című sci-fiben.
- Troy Clare egyetlen filmes munkája.
- Peter Sweeney szelleme miért várt az elmúlt 35 évben a bosszújával és miért fejezi be azt, miután végzett a seriffel, ha korábban Carlton családját meg kiirtotta. (Carlton és a seriff gyakorlatilag együtt fojtotta bele Peter-t a tóba.) A Carlton család, miután eleve a tó mellett lakott egy házban, már régen meghalhatott volna a szellemnek köszönhetően. Vagy Peter szelleme ennyire ráért beteljesíteni a bosszút és valahogy megneszelte, hogy lecsapolják a tavat és ezért "belehúzott" a bosszúba???
- Baki: Will halálakor már korábban ki van húzva a láncos dugó, ami jól látható, majd Will ismét kihúzza.
- Bethoe Shirkoff (x-a) utolsó szerepe, mielőtt 87 évesen elhunyt. A hölgy alakította a korábban vízbe fojtott Peter Sweeney anyukáját.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide tessék írni, ha van mit: