2016. január 13., szerda

Odaát 1x2

Odaát 1x2

Wendigo - Fenevad

Helyszín:
Blackwater Ridge, Lost Creek, Colorado - ahol a Wendigo gyilkolászik.
Palo Alto, California - A fiúk egy autóban ülve haladnak a helyszín felé, de a helyszín feliratát erősen árnyalja, hogy amikor megjelenik, Sam éppen arról álmodik, hogy virágot visz barátnője sírjára és ebből az álomból riad fel. (Tehát, most vagy a lányt temették el Palo Alto-ban, vagy pont ott haladnak át a fiúk kocsival, miközben Sammy alszik...)

Tartalom:
Néhány, az erdőben sátorozó fiatal fiút megtámad egy lény, amelyet később a film során Wendigo-nak neveznek. A Wendigo (Kree indiánok szava: Emberevő gonosz) a hiedelem szerint valamikori első telepes, vagy indián, pionír, aki embertelen körülmények között az éhhalál szélén emberhús evésre fanyalodott és végül kannibállá változott és egyes világvégi erdőségekben él, elrejtőzve. Képes az emberek hangját utánozni, ezzel megtévesztve a túrázókat. Úgy tesz, mintha segítségért kiabálna.
Sam és Dean olvas az esetről és az egyik eltűnt fiú nővéréhez csapódva igyekeznek megtalálni a lehetséges túlélőket és legyőzni az erdei rémet, amelyet állítólag sem kés, sem golyó nem fog, viszont el lehet égetni.
Végül sikerül a lényt egy bányarendszerben elpusztítani és kimenteni a nővér öccsét, Tommy-t (Graham Wardle)

Áldozatok:
1936-ban: Eltűnések.
1959-ben: Eltűnések.
1982 - Nyolc környékbeli (A hatóság szerint Grizzlytámadás.)
Áprilisban kettő helyi túrázó.
Brad (Wren Roberts)(x-a) (3:10) a fekete srác, még a táborban, epizód elején.
Gary (Cory Monteith) (16:17) a második srác a Wendigo barlangjában.
Roy (Callum Keith Rennie) (27:44) a nagy vadász teljesen amatőr módon "Eltaláltam!" felkiáltással a sűrűbe veti magát, miután hasonlóan amatőr módon belelőtt a sötét erdő fáiba. Ostoba klisé, hogy elszakadjon a karakter a többiektől. A Wendigo lenyúl érte a lombok közül és nyakát töri.
A Wendigo (38:22) - Dean szarrá égeti egy jelzőrakétával vagy hasonlóval.


Kamu bemutatkozások, álnevek:
- Purdell (?) egyetem környezetszakára járó egyetemistákként mutatkoznak be a Ranger állomáson, de az állomás vezetője, Shaw (Donnelly Rhodes)(x-a 2x) "átlát" rajtuk és feltételezi, hogy az eltűnt fiú nővérének a kérésére jöttek érdeklődni az objektumba.
- Dean és Sam, erdészeti felügyelőkként mutatkoznak be Haley Collins-nak (Gina Holden) Valami aranyszínű kártyát is felmutatnak mellé. A kártyán Dean fotója alatt a Samuel Cole név olvasható.

Egyéb:
- Nem tudni miért logikus, de Haley elviszi magával az erdőbe a fiatalabb öccsüket, Ben-t is (Alden Ehrenreich) is az expedícióra, aki meg úgy hallgat zenét, hogy fülhallgató van a fején. Az erdőben... Okos.
- Cory Monteith 31 évesen elhunyt kokain és alkohol túladagolásban, 2013-ban. A Glee stáblistájában a halála után is fent hagyták a nevét a stáblistán. Ő alakította Finn Hudson-t.
- A történet nagyon hasonló, mint az X-Akták 5x4 Detour című epizódja.

Számomra ismert színész:
Callum Keith Rennie - Kaliforgia, Pillangó-hatás, Mementó. x-a

X-Akták színész:
Wilkinson Ranger - Timothy Webber (3x)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide tessék írni, ha van mit: