2015. április 9., csütörtök

Blog: Facebook zárt csoportok, 2. rész

Pár napja úgy gondoltam, hogy mindent leírtam a facebook-on belül szerveződő, komoly háttérmunkával és széles felhasználói kőrrel rendelkező, Doczi Sanya markában összeérő zárt társkereső csoportokról.
A facebook azonban úgy gondolja, hogy nekem látnom kell a Doczi program többi részét is, ezért folyamatosan kínálgatja a kép jobb oldalán a semmire sem jó, jelölgetős, "barátkozós" csoportokat.
Ismét két gyöngyszem. A szokásos, komolytalan helyesírással.

Szinte már puritán a "Szexi csajok jelolj". Valójában miről is szól? Hát, hogy érezzétek jól magatokat! Tehát ez egy baráti csopi és hívjatok még ismerőst? Azután hogyan tovább? Gondolom aki felkel reggel, az majd beírja, hogy jó reggelt, aki meg lefekszik, az elköszön. Tartalmas beszélgetések, hatalmas cimboraságok melegágya. Nem tudom miért érzem úgy, hogy Doczi úr felesküdött rá, hogy az összes facebook csoport "domain" nevet le stipi-stopizza magának. El nem tudom képzelni, pl. erre a csoportra mi szükség ebben a formában, de közel 2000 tagot számlál, ami azért hiánypotló.

A "Minden szabad amitt csak akkarsz" (Igen, a helyesírást ne keresd) már nyíltan szexualitást megcélzó csoport. Nem találod ki, ki a fő adminok egyike: Doczi úr. Ha mást nem is tud az úr felmutatni, azért kocsmai sörözgetés közben biztosan büszkén tudja lobogtatni a tablet-et, hogy ő bizony Magyarország magányos szíveinek komoly támogatója. Valamelyik televízió igazán behívhatná egy hajnali műsorba, hogy közelebbről is megismerjük, ki ez az úr.
A facebook-nak külön köszönöm, hogy oldalt dobálja kifelé a csoportokat, de úgy érzem, elég belterjes a dolog, így nem érdekel.

Szoktam javítgatni, pótolgatni a cikkekhez, ha nem akarok egy új bejegyzést szentelni a témának. Ezt a fotót már 2015.04.14.-én töltöm a cikk mögé és:
Amit érdemes figyelni, hogy Doczi Sanya nagyon a markában tartja ezt az oldalt. Mostanra megnéztem az úriember fotóit, adatlapját és nem olyan ember benyomását kelti, mint akire rábíznám a "titkaimat". Kicsit emlékeztet Darnel Krisztiánra, aki "birodalmat" épített egy külföldi önsegítő programra, amelyet itthon a sajátjaként mutatott be. Volt is ebből kisebb botránya, míg mostanra a szélesebb médiából neve teljesen kikopott. Hozzá teszem, hogy wikipédiás oldalát valószínűleg valaki olyan személy szerkesztette, aki közel áll hozzá, vagy kedveli, mert a nagy humanista filozófus hajnali műsorát annak idején néztem és nem egy intelligens, humanista ember képét vetítette elém. (De ez szubjektív, saját megjegyzésem)
Doczi Sándor ugyan egyelőre kicsiben csinálja, de azért így is több száz ember felett bábáskodik, ha komolyan vesszük admin tevékenységeit. Ha levonjuk a tagok közül a fake adatlapokat és azokat, akiknek I.Q.-ja a száz alatt konvergál, még akkor is lehetséges, hogy bele tud piszkálni pár ember életébe, amire így, ebben a formában a facebook jogot adott neki.
Szóval, csak tessék megfigyelni az urat és ennek szellemében létezni alatta.


Ami már sokk...
Szerintem elmondtam mindent.
És végül az egyik csopiból elcsípett "önvallomás", amely rávilágít, hogy Sándorunk nagyon kívánja ezt a fajta hatalmat, hiszen "nem tűri" a kamusokat. Abban már kevésbé finnyás, hogy néha bizony, ha nem feltételezzük, hogy adott adatlap fake, akkor kiskorúak vagy fiatalkorúak is becsúsznak az ismerkedős körbe, ami morális szempontból bizonytalan.

Ilyen, amikor olyan ember kap "hatalmat", akinek nincs egy helyesen leírt mondata. Mert bizony, néha az intellektussal kevésbé rendelkező emberek is megkeresik a kiskapukat, hogy önön kisszerűségüket valahogyan kompenzálják. Ez az egyik oka, amiért nem akarok ingyenes Internetet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide tessék írni, ha van mit: