2015. március 9., hétfő

Blog: Véleményem a KDNP-s vasárnapi boltbezárásról.

Vasárnap még én is elmentem Tecsózni. Nem azért, mert a Tecsó látványosan olcsóbb lenne, vagy áruinak minősége vetekedne a három királyok által kínált mirhával, marhával, mantrával és tantrával.
Elmentem, mert nem mehetek többé.
Mehetnék hét közben, reggeltől-estig. Mehetnék szombaton is akár.
De vasárnap, amikor tényleg ráértem néha és amikor tényleg rászánhattam az időt, hogy tévelyegjek a színes szarok és polcok között, nem mehetek.
Nem mehetek, mert néhány öltönyös majom, akiket elvileg mi szavaztunk meg, akik elvileg a mi érdekeinket képviselik, a mi megkérdezésünk nélkül, saját ideológiájukat megtámogatandó, kitalálták, hogy a vasárnap a pihenés napja, a vallásé, a családé.
De én sokszor nem akarok vasárnap otthon pihenni, hiszen hét közben dolgozva, nem volt időm bevásárolni. Kényelmesen, teszem hozzá, mert most majd biztos vastagabb sorok között kell majd izzadnom, míg kitolhatom kosaram a parkolóba.
Nem akarok vasárnap vallásoskodni. Sosem voltam hívő. Annyi vallás van, hogy nem tartom értelmét, hogy bármelyikhez is ragaszkodjam, főleg, mivel tudom, hogy a világon a legtöbb fájdalom a valláshoz kapcsolható.
Másrészt nem akarom, hogy asszonyverő, korrupt emberek döntsék el, hogy nekem vasárnap hinnem kell valamiben. Hiszek én egész életemben. Amiben akarok. Parancs nélkül.
Azután ott van a család kérdése. Nincs mindenkinek klasszikus értelemben családja. Sem dolgozónak, sem vásárlónak.
Manapság divat a szingli lét. Meg a csonka család is. Meg a kirepült fiókák, idegenbe húzott gyermekek. Hol van már - tisztelet a kivételnek - az a család-modell, hogy apa-anya-nagyszülők-gyerekek, mind együtt, mennek a templomba, azután körbeülik az asztalt?
Talán vidéken.
Ott meg nem volt soha politikai kérdés, hogy vasárnap tecsó-e vagy templom. Megoldották.
Kedves KDNP. Köszönöm, hogy helyettem gondolkodtok, már ha beböffentett, államkasszát is érintő - hosszú távon derül persze ki - ötleteiteket lehet gondolkodás alapú törvényhozásnak nevezni. Egyelőre, úgy érzem, több kárt okoztatok, mint hasznot.
Eddig egyetlen Tecsóssal találkoztam, aki örült a vasárnapi bezárásnak, igaz, róla is kiderült, hogy ettől függetlenül tele van a töke a politikai elittel, habár, hölgy volt az illető.
Úgy vélem, nem folytattatok közvélemény kutatásokat a non-stop nagy-áruházak bezárásával kapcsolatban. Ez arra enged következtetni, hogy átgondolatlan, inkoherens politikát vallotok magatoknak, melyre ennek az ország nincs szüksége.
Így rátok sem.
Takarodjatok a francba.

1 megjegyzés:

  1. a pihenés napja a zsidók szerint a szombat!
    akkor is legyen csukva minden!

    VálaszTörlés

Ide tessék írni, ha van mit: